1406640Vin Mar 15, 2013 10:14 pm6311Converse.VizitatorVizitator

Jump to content

Bine ați venit pe comunitatea WorldGame


Bine ați venit pe comunitatea WorldGame, la fel ca majoritatea comunităților online trebuie să vă înregistrați pentru a vizualiza sau posta în comunitatea noastră, dar nu vă faceti griji, acesta este un proces simplu care necesită informații minime despre tine. După aveți urmăroarele beneficii
Poți deschide topicuri si să raspunzi la altele
Sunteți membru al unei comunități Licențiate
Îți faci noi prieteni, pe forum si pe serverele ei.
Vă asteptam
Echipa WorldGame
 
Guest Message by StaarK*


Cel puţin 22 morţi, în urma unor atentate comise în Irak


Pagina 1 din 1

#1
S@LAMANDRA

S@LAMANDRA
  • avatar
  • Membru
  • Member Title : WGR Member
  • Mesaje : 13
  • Join : 06/02/2013


Aproximativ 15 atacuri au vizat pelerinii şiiţi şi poliţiştii şi nu a fost revendicate pentru moment de grupările extremiste sunnite precum Al-Qaida.
Acestea au fost comise în 13 oraşe, folosindu-se bombe, maşini-capcană şi obuze, în special în privinciile, Kirkuk şi Diyala, la nord de Bagdad, şi în Babylon, mai la sud, au precizat oficiali din cadrul serviciilor de securitate.
Cel puţin 22 de persoane au fost ucise şi alte 83 au fost rănite, potrivit ultimului bilanţ furnizat de surse medicale.


Majoritatea atacurilor au vizat pelerini şiiţi înainte de începerea, în această săptămână, a sărbătorii Arbain, ce marchează cea de-a 40-a zi a doliului după moartea lui Hussein, fiul lui Ali şi nepotul profetului Mahomed, ucis în 680, o personalitate venerată de şiiţi.
În atentatul cel mai sângeros au murit şapte persoane, dintre care trei femei şi doi copii, în urma exploziei a trei case în oraşul Mussayeb, situat la sud de Bagdad, potrivit unui ofiţer de poliţie local şi unui medic. Alte patru persoane au fost rănite.
Victimele au fost vizate din cauza apartenenţei lor la comunitatea şiită, au anunţat sursele citate.
La sud de Bagdad, pelerinii şiiţi care mergeau în oraşul sfânt Kerbala pentru sărbătoare, au fost ţinta unui atac cu obuze. Un pelerin a fost ucis şi alţi nouă au fost răniţi. La Diyala, 19 persoane au fost rănite, dintre care zece pelerini în drum spre Kerbala.
La Hilla, capitala provinciei Babylon, o maşină-capcană a explodat în faţa birourilor guvernatorului provinciei în momentul în care acestea venea, provocând moartea a două persoane şi rănirea altor 19. Guvernatorul nu a fost rănit, potrivit oficialilor.
Atacurile din Bagdad şi de la nord de capitală s-au soldat cu 12 morţi. Autorităţile au încercuit sectorul Kerrada din Bagdad, vizat de un atentat sinucigaş cu maşină-capcană, împiedicând jurnaliştii să se apropie.
Forţele de securitate au înregistrat, de asemenea victime, în special în regiunile Kirkuk şi Mossul, unde au fost ucişi opt poliţişt


#2
Maryo25

Maryo25
  • avatar
  • Membru
  • Member Title : WGR Member
  • Mesaje : 6
  • Join : 07/02/2013
rau de tot ... :|