1406640Vin Mar 15, 2013 10:14 pm6311Converse.VizitatorVizitator

Jump to content

Bine ați venit pe comunitatea WorldGame


Bine ați venit pe comunitatea WorldGame, la fel ca majoritatea comunităților online trebuie să vă înregistrați pentru a vizualiza sau posta în comunitatea noastră, dar nu vă faceti griji, acesta este un proces simplu care necesită informații minime despre tine. După aveți urmăroarele beneficii
Poți deschide topicuri si să raspunzi la altele
Sunteți membru al unei comunități Licențiate
Îți faci noi prieteni, pe forum si pe serverele ei.
Vă asteptam
Echipa WorldGame
 
Guest Message by StaarK*


Universul


Pagina 1 din 1

#1
dgl_wg

dgl_wg
  • avatar
  • Membru
  • Member Title : Moderators
  • Mesaje : 50
  • Join : 17/11/2013
Explozia primordiala
Cum arata universul nostru infinit inainte de Big Bang? Preotul belgian Georges Lemaitre a fost primul care a sugerat,in 1920,ca Universul a pornit de la un singur atom, care concentra uriasa energie a stelelor si galaxiilor de astazi. Acesta a fost inceputul teoriei Big Bang,dezvoltata ulterior de observatiile lui Edwin Hubble si de descoperirea radiatiilor emise de microundele cosmice.Se presupune ca aceste radiatii sunt ramasitele luminii intense emise in momentul exploziei primordiale.
Edwin Hubble, astronomil dupa care a fost botezat celebrul telescop spatial Hubble,a studiat lumina emisa de stelele din diferite galaxii pentru a ajunge la ceea ce poarta numele de "leaga lui Hubble":galaxiile se indeparteaza de noi cu o viteza proportionala cu distanta lor fata de Pamant.
Asadar, oamenii de stiinta cred ca inainte de Big Bang toata materia si energia Universului erau comprimate intr-o singura zona(singularitate),cu o dimensiune de doar cativa milimetri. Se presupune ca acest stadiu al Universului nu a durat decat o fractiune de secunda. In urma cu 15-20 miliarde de ani,o explozie de proportii nebanuite a dus la expansiunea acestei materii si energii. Explozia a fost secunda Universul s-a extins de la un punct pana la dimensiuni astronomice, iar aceasta expansiune continua si azi.

BIG CRUNCH, prabusirea Universului in el insusi


O alta teorie este cea a unui Univers inchis,care nu se poate extinde la infinit, precum corzile elastice. Dupa ce isi ating maxima extensie,acestea se contracta din nou. Aceasta presupune ca Universul urmeaza, la un moment dat, sa se restanga din nou,temperatura sa sa creasca,parjolind orice planeta pe care ar putea exista viata. In cele din urma, Universul ar ajunge sa se concentreze din nou intr-un singur punt extrem de dens,numit singularitate. Acesta este asa-numitul BIG CRUNCH - adica sfarsitul Universului nostru.

#2
Respawnables#

Respawnables#
  • avatar
  • Membru
  • Member Title : WGR Member
  • Mesaje : 12
  • Join : 15/11/2013
Foarte interesante informatii Sursa?