1406640Vin Mar 15, 2013 10:14 pm6311Converse.VizitatorVizitator

Jump to content

Bine ați venit pe comunitatea WorldGame


Bine ați venit pe comunitatea WorldGame, la fel ca majoritatea comunităților online trebuie să vă înregistrați pentru a vizualiza sau posta în comunitatea noastră, dar nu vă faceti griji, acesta este un proces simplu care necesită informații minime despre tine. După aveți urmăroarele beneficii
Poți deschide topicuri si să raspunzi la altele
Sunteți membru al unei comunități Licențiate
Îți faci noi prieteni, pe forum si pe serverele ei.
Vă asteptam
Echipa WorldGame
 
Guest Message by StaarK*


Smartphone-ul creat la cererea unui client


Pagina 1 din 1

  #1
  Stage

  Stage
  • avatar
  • Membru
  • Member Title : WGR Member
  • Mesaje : 68
  • Join : 02/08/2012
  Patronul Softbank, al treilea cel mai important operator de telecomunicatii mobile japoneze, a anuntat marti ca va lansa la jumatatea lunii iulie, in Japonia, un smartphone care va masura radioactivitatea, relateaza AFP.

  [Doar administratorii au dreptul sa vada aceasta imagine]

  Este vorba despre o premiera mondiala", a anuntat presedintele-director general al companiei Softbank, Masayoshi Son, care a precizat ca va raspunde astfel solicitarii unui client japonez.

  Son este unul dintre putinii patroni niponi care solicita abandonarea energiei nucleare, din cauza consecintelor dramatice ale accidentului de la centrala nucleara Fukushima.

  "Cu acest mobil, o apasare pe un buton va fi suficienta pentru masurarea radiatiilor dintr-un anumit loc, care sunt exprimate in microsieverti pe ora", a explicat patronul grupului.

  Masuratorile, care afiseaza ora la care sunt efectuate, sunt clasate in mod automat intr-un istoric, pe o harta geografica, cu ajutorul GPS-ului.

  Smartphone-ul va fi dezvoltat de grupul japonez de produse electronice Sharp, evalueaza radioactivitatea (radiatiile gama) cu o amplitudine de la 0,05 microsieverti pe ora pana la 9,99 microsieverti pe ora, cu ajutorul unui cip special, cel mai ieftin si mai putin energofag mijloc in acest scop.

  Inaintea Softbank, rivalul sau, operatorul japonez NTT Docomo, a prezentat un accesoriu pentru telefoane mobile, sub forma unui dispozitiv cu jack care, asociat unei aplicatii speciale ofera aceleasi functionalitati, dar este vorba doar despre un prototip.